Allerhande geeft jou de lekkerste Nagerechten met yoghurt recepten én handige tips om dit gerecht tot een succes te maken. Yoghurt bestaat uit melk en melkzuurbacteriën. De bacteriën zetten de melksuikers uit melk om in melkzuur. Dat geeft Griekse yoghurt de kenmerkende, romige, structuur. Raita wordt veel in India gegeten als bijgerecht van de vaak pittige curry’s. Griekse yoghurt is dikker dan gewone (volle) yoghurt.
Nagerechten met yoghurt maken? Laat de siroop afkoelen en pureer hem met de staafmixer of wrijf hem door een fijne zeef. Griekse yoghurt. Vier dressings op basis van yoghurt
Komkommer raita Bijgerecht Raita is een lekkere, gekruide yoghurtsaus. Griekse yoghurt is enigszins vergelijkbaar met de oer-Hollandse hangop. Een van de verschillen is dat in tzatziki knoflook zit en in raita niet. Daarbij kenmerkt raita zijn smaak door komijnzaad. Eet smakelijk! Yoghurt is niet alleen lekker, het is volgens voedingsdeskundigen ook goed voor het lichaam, vooral de gewone en niet te vette soorten. 10 redenen om yoghurt te eten: Breng een 1/4 l water met de suiker aan de kook en laat het 2 minuten koken. Yoghurt is, afhankelijk van de melk die je gebruikt, vol, halfvol of mager. Het vetpercentage in Griekse yoghurt varieert van 0 tot 10%. Dit is een gerecht wat koud wordt geserveerd. Maak je salade nog lekkerder met een huisgemaakte dressing voor je bladsalades, tosti's, pastasalades en nog veel meer. Roer er de yoghurt door.
Roer de in stukjes gesneden aardbeien en het citroensap erdoor en laat het mengsel nog 1 minuut koken. Raita heeft veel weg van tzatziki. Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen – In Frankrijk is het inmiddels heel populair om zelf je yoghurt te maken.Met een heuse ‘yahourtière’ (yoghurtmaker) kun je potjes vullen, die je in een apparaat stopt en na een paar uur heb je dan yoghurt. Bij het productieproces wordt het vocht uit de yoghurt gezeefd.